Blog

Ben je fan van een mooie tuin? En wil je ook tijdens de winter genieten van prachtige planten? Dan zijn winterviooltjes de ideale oplossing. Najaarsviolen zijn beschikbaar vanaf eind september en zijn ideaal om tijdens de herfst en winter in je tuin te plaatsen. Daarnaast hebben winterviooltjes nog meer voordelen. Lees dus zeker verder en ontdek waarom deze viooltjes onmisbaar zijn voor je wintertuin! 

 

1. Kleurrijke wintertuin

Eerst en vooral zijn winterviooltjes enorm kleurrijk waardoor je zelfs in de herfst en in de winter kan genieten van een wondermooie tuin. Of je ze nu op je balkon, terras, in de tuin of aan je gevel plant, dankzij de winterviooltjes geef je extra kleur! Bovendien bestaan er heel wat verschillende soorten waardoor je zeker en vast je favoriete kleur(en) kan vinden!

2. Winterhard

Daarnaast zijn deze planten goed bestand tegen de koude en donkere winterdagen. Op het moment dat de meeste planten in je tuin in een winterslaap gaan, blijven de viooltjes het bijzonder goed doen. Zelfs tijdens strenge vorst en koude nachten blijven ze hun mooie kleur behouden. Toch kunnen deze plantjes vanaf bepaalde vriestemperaturen plat liggen en de indruk geven dat ze kapot zijn maar dat laatste is zeker niet het geval. Als de temperatuur nadien terug stijgt, zullen ze weer rechtop komen te staan en beginnen ze geleidelijk aan te bloeien. PS aangezien ze een echte fan zijn van de koude, plaats je ze beter niet in volle zon! 

3. Planttijd

Wanneer kun je winterviooltjes het beste planten? Vanaf midden september tot eind oktober. Zo zal je een lange periode kunnen genieten van je prachtige planten! Wil je deze graag planten in een pot? Kies dan bij voorkeur voor een terracotta pot. 

4. Water geven

Bovendien zijn deze planten makkelijk te onderhouden. Je kan ze gerust enkele dagen of weken geen water geven. De planten hebben wel meer water nodig als het een lange periode droog is geweest. Hou dus zeker de weersomstandigheden in het oog voor een optimaal onderhoud. 

5. Combinatie met andere planten

Last but not least zijn winterviooltjes de perfecte planten om te combineren met verschillende najaars- en winterbloeiers en siergrassen!

 

Kun je niet meer wachten om jouw tuin op te fleuren met deze wondermooie planten? Kom dan gerust eens langs in ons tuincentrum en koop jouw winterviooltjes aan scherpe prijzen!