U bevindt zich hier: HomeOnline-tuincentrumSlakken bestrijden

Slakken (biologisch) bestrijden

Slakken bestrijden in de tuin en moestuin 

Op het Online-tuincentrum kan u terecht voor een ruime keuze van allerlei verschillende bestrijdingsmiddelen tegen slakken in de tuin of moestuin. Hier vindt je zowel biologische als chemische middelen om de slakken weg te houden of te doden. Je kan deze makkelijk bestellen & laten leveren aan huis maar ook afhalen in ons plant-en tuincentrum in Lede is een optie. 

Slakken op een biologische manier bestrijden

  • De eerste manier waarop je slakken kan bestrijden zijn slakkenkorrels. De ecostyle Escar-go slakkenkorrels zijn ideaal om de slakken uit je moestuin weg te houden. Met deze biologische en waterbestendige slakkenkorrels stop je onmiddellijk de eetlust van de slakken waardoor ze zich terug trekken naar hun schuilplaats en daar sterven. Hierdoor laten ze geen slijmerige resten achter in je moestuin. Bovendien zijn de korrels niet giftig voor honden en katten. 
  • Ook lavakorrels zijn een goede optie om slakken te verjagen. De lavakorrels van DCM zijn ideaal hiervoor, strooi de korrels rond de planten en voila de korrels zorgen voor een hindernis waar de slakken niet over kunnen omdat ze te scherp zijn. Achteraf kan je de korrels in de bodem werken. Bovendien zijn deze 100% kind-en huisdier vriendelijk! 
  • De derde manier om slakken te bestrijden is met een slakkenlokdoos. Met de lokdoos van Ecostyle kan je op een efficiënte manier alle naaktslakken bestrijden. De lokdoos bevat een natuurlijke lokstof waarmee je alle slakken uit de omgeving naar de slakkenkorrels lokt. Wanneer de slakken van de korrels eten sterven ze onmiddellijk.  
  • De laatste manier om slakken op een biologische manier te bestrijden is met aaltjes. De aaltjes gaan actief op zoek naar de slakken om ze daarna te vernietigen. Na een paar dagen stoppen de geparasiteerde slakken met eten waarna ze zullen sterven. Na een enige tijd gaat de tweede generatie aaltjes op zoek naar de nieuwe slakken om deze ook weer te vernietigen.

Slakken op een chemische manier bestrijden

  • Met deze Edialux slakkenkorrels kan je slakken op een snelle en efficiënte manier bestrijden. De korrels bevatten een aanlokkelijke stof die de slakken zal lokken. Wanneer de slak deze eet stopt hun eetlust onmiddellijk waardoor ze zich gaan terugtrekken en zullen sterven. De korrels zitten verpakt in een handig strooidoos met kindveilige sluiting en zijn bovendien regenbestendig. 

Onze gegevens

‘t Rozenland Bv Heiplasweg 35, Lede
Opgelet : Algemene plantenverkoop en fysiek tuincentrum stopgezet in 2021.

We verkopen enkel nog via onze E-commerce kanalen :

www.online-tuincentrum.be

www.grasmat.be  www.beukenhaag.be

 Facebook    YouTube

Wij zijn er voor

info en aankoop van graszoden, haagplanten, terrasplanten, bomen, bloembollen, zaden, bodembedekkers, tuingereedschap, tuindecoratie, kerstbomen en nog zo veel meer...

Scroll to Top